Ik werk keihard om te zorgen dat je mij niet meer nodig hebt.

Janco Nolles-6635 klein
Fotograaf: Angelo Roga

Mij naam is Janco Nolles en mijn doel is mensen beter maken in zwemmen. Ik geef jou het vertrouwen en de tools om je eigen regie te nemen.

Ik werk keihard om te zorgen dat je mij niet meer nodig hebt.

In mijn dagelijks werk aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding leid ik mensen op tot sportdocent. De inzichten op het gebied van leren en opleiden die ik hier opdoe pas ik toe als ik mensen leer zwemmen. Ik gebruik mijn studie als sportwetenschapper om de keuzes die ik maak te voorzien van een wetenschappelijke basis. 

Al deze kennis deel ik ook met mensen die zwemtrainer willen worden via mijn bedrijf TOC Noord.

Mijn doel

Mijn doel is om mezelf overbodig te maken. Opleiden en inspireren is de basis achter deze website. Ik geloof er in dat het belangrijk is om je eigen keuzes te maken in je trainingen. Weten waarom je de dingen doet is de basis van vooruitgang. 

Ik hou van lange termijn focus. Het gaat niet om vooruitgang voor vandaag of morgen, maar voor de komende jaren. Alles wat ik je leer richt zich op de rest van je sportloopbaan.

A coach or swimmer who wants only to know the “how” of the various strokes and not the “why” lacks intellectual curiosity and, can hope to do only a mediocre job in teaching or acquiring proper stroke mechanics. A swimmers must use not only his body, but also his intellect: this is what makes swimming such a challenging and enjoyable activity.

James Counsilman, USA Head coach Olympic Team ’64-’76